Hallo Adelaide...

Door: Sarah

Blijf op de hoogte en volg Sarah

20 Februari 2008 | Australië, Adelaide

Hier ben ik dan. In Adelaide. Gister kwam ik aan op het vliegveld van Adelaide na een vlucht van een uur of 27. In Sydney moest ik als een gek rennen om mn aansluiting te halen doordat we een uur te laat aankwamen... Maar alles gelukt en stond ik gister morgen om tien uur hier.

Maria, waar ik een kamer in huis bij huur kwam me ophalen in een groene Subaru (oh jee hoe ziet zoiets er uit....gelukkig rijden er hier weinig groene auto's...of zou dat een voorbarige conclusie zijn? Hmmmm vereist nader onderzoek)Hmmm Maria zit in ieder geval lekker dicht op het stuur en ze werd vrij zenuwachtig bij het 'inparkeren' (als je dat zo kunt noemen hier). Ik voelde me er een inparkeerSTER bij!

In iedergeval was het hier een graad of 32. Na eeen douche (blijkbaar mijn enige douche deze week omdat er 'water restrictions' zijn ivm de droogte) op naar de universiteit.

Twee minuten lopen van mijn kamer (vrij ruim met een hoog plafond) stap ik op de enige tramlijn van Adelaide. En na een minuut of 40 stap ik uit voor de deur van de universiteit.

Op de universiteit rennen er deze week overal nieuwe internationale studenten rond. Ik voelde me echt een master student tussen alle jonge nieuwe verse studentjes! Goed...niet echt last van mn jetlag totdat er een zee informatie over me werd gegooid... Het kwam er op neer dat er deze week een programma is met verschillende thema activiteiten om zo makkelijk mogelijk aan het leven hier te wennen. Alle informatie krijg je vervolgens mee in een tas waar met koeien letters op staat 'study in adelaide' die ik natuurlijk niet kan gebruiken omdat dat veel te 'nerdy' zou zijn!

Daarna heb ik met Maria door de stad gelopen.

Ik heb al de volgende dingen geleerd & observaties gedaan:
* $2 munt is veel kleiner dan de 50cent munt (kwam onlogisch over maar wen er vast aan)
* De stad is best hip (goed opgeknapte panden, mooie gevels en veel oog voor grafische vormgeving en details)
* Er is echt een ultra hippe koffie bar onder het gebouw voor architectuur en design (heel gevaarlijk)
* Er is ongeveer op elke straat hoek in de stad een Sushi bar
* Er zitten allerlei galleries en kunstinstellingen en leuke filmhuis bioscoopjes in de omgeving van de universiteit.
* Het is een heus shopping walhalla met VEEL winkels van leuke jonge designers gemixt met retro en echt leuke tweede hands!
* Mn voeten neigden te verbranden wat toch raar is....mn hoofd zit toch veel dichter bij de zon?!

Goed............inmiddels heb ik al weer een veel te lang en uitgebreid stuk geschreven. Maar ja...moet er nog wat inkomen en er zijn nu gewoon ontzettend veel indrukken allemaal. Na een halve dag kan ik al weer zo'n lang stuk schrijven!

groetjes uit Adelaide!

• 20 Februari 2008 - 07:32

Cees:

Adelaide

Het is duidelijk dat Adelaide een "hot place is". En je al gelijk een Master student voelen kan ook geen kwaad....

Ik ben weer terug in Sana'a. De tegenstelling tussen Sana'a en Adelaide is ongeveer de grootste tegenstelling die je in onze "global village" kan tegenkomen.... Alleen het tekort aan water om regelmatig te kunnen douchen is een "common denominator".

Ik hoop dat je er gauw je draai weet te vinden..... en ik wens je de "excitement" toe die bij het volgen van een master studie hoort.... Het ga je goed... Keep focus en carpe diem...

Je pa....

• 20 Februari 2008 - 07:51

Renske:

Hi Honey...het klinkt geweldig. Ik zou best even willen komen kijken. Was net even super snel naar het postkantoor vandaar niet gelijk een mailtje. Hier gaat het super, het weekend in SA was ok...zo 2500km gereden. Natuurlijk weer heerlijk om thuis te zijn. Komend weekend heeft christo een vergadering in Shakawe. Of ik mee ga??? Geniet maar and keep us updated.

Don't get lonely

• 20 Februari 2008 - 09:21

Hilde:

Wat? Niet mogen douchen?? Tjees! Het lijkt Afrika wel!! Nou, dan voel je je er vast snel thuis. :) Geniet en neem lekker veel in je op!

xx

• 20 Februari 2008 - 09:44

Hermien:

klinkt fantastisch! ik hoop dat je nog aan studeren toekomt! hier ook zonneschijn en wel 5 graden! ga vandaag je laatste sporen uitwissen...., nou ja, die 50 dozen laat ik wel staan hoor!!

• 20 Februari 2008 - 13:26

Natasja:

Hi saar,

Mocht je nu al een beetje heimwee hebben of zin in iets ECHT nederlands ... moet je eens hier gaan kijken:

Central Food Market
    Grote street
    Adelaide, South Australia - Central Food Market (overdekt) stall verkoopt speculaas, chcolade letters, anijsblokjes, appelstroop, en meer.

Succes met je intro.

• 20 Februari 2008 - 13:54

Wendy:

Hee Saar!

Koffie onder het gebouw voor design en architectuur...hmmmm heeeeel gevaarlijk!
    Klinkt als Urban Espresso!
    Wat fijn dat je goed bent aangekomen!
    Ben erg benieuwd naar de volgende "halve" dag.
    X Wendy

• 20 Februari 2008 - 19:24

Daniëlle:

sounds great! laat die spons in je maar absorberen... ik ben benieuwd wat je er weer allemaal uitknijpt. enneh vergeet niet te genieten!

• 20 Februari 2008 - 19:57

Walter:

Hoi Saar,

Wat goed om te horen dat je veilig bent aangekomen. Hoop dat je snel je draai kan vinden en dat je vele mooie momenten daar mee mag maken. Ik ben nu al benieuwd naar de de vele fotos's die je van Adelaide gaat maken. Tot horens Walter

• 20 Februari 2008 - 21:22

Lisette:

Ha lieverd!
    Gelukkig goed aangekomen, al heb je zelfs nog hard moeten rennen!Was de bagage er wel?
    Klinkt allemaal heel spannend! Lekker die sushi bars! en de rest natuurlijk ook! Onze voeten verbranden niet door de zon, komt natuurlijk omdat jullie onder aan de aardbol HANGEN daar!!! ??en de zon smiddags op het hoogste punt staat in het Noorden!Niet douchen? dan maar zwemmen? Geniet van alle indrukken meisje,dat is jou wel toe vertrouwd!En als master-student ben je natuuurlijk niet zo maar iets!
    Veel liefs, tot snel schrijfs! X

• 20 Februari 2008 - 21:29

Maarten:

Ja maar lieverd, jij kunt toch heel goed inparkeren.

Klinkt goed allemaal. Heb heel veel zin om langs te komen en weer bij je te zijn.

XXX Maarten

• 21 Februari 2008 - 09:24

José:

Ha Sarah, erg leuk om over je eerste belevenissen te lezen. Heel veel plezier daar..denken aan je hoor.
    Groetjes Arnold,José en de kids.

• 21 Februari 2008 - 15:30

Nadine:

Klinkt allamaal als een groot avontuur!!!
    Hmm ik heb helemaal zin om cappucino te komen drinken daar.......maarja je mag niet douchen dus blijf ik denk ik maar hier! Hoe is de volgende dag geweest??????
    Liefs Nadine

• 21 Februari 2008 - 19:45

Marie-Louise:

Hey Zarah!!!
    Kben jaloers!!!!! Klinkt erg goed allemaal.
    Hihi, ik had juist gehoord dat jij zo goed kon inparkeren!
    Veel plezier nog en gauw weer wat schrijven!!! (En foto's uiteraard. Van je kamer, shopping walhalla (erg interessant), en je lekkere koffiebar, nieuwe mensen enz!)
    Liefs Marie-Louise! (En ook groetjes van Koos natuurlijk)