spruitjes, tijd & vragen

Door: Sarah

Blijf op de hoogte en volg Sarah

08 Juni 2008 | Australië, Adelaide

Spruitjes....hebben we vanavond bij Susan gegeten. Susan zit bij mij in de klas en we hebben net ons keukenproject afgerond waar we samen aan hebben gewerkt. We waren vorige week samen met haar man James naar de 'growers market' waar je producten koopt van d boer. Dit hele festijn vind elke zondag ochtend plaats net buiten de stad. Ze kwamen me on negen uur ophalen en eenmaal aangekomen eerst lekker koffie gedronken in het zonnetje. Leuk...je besteld hier bijna altijd aan de kassa en dan krijg je een nummer of ze roepen je naam als het klaar is. Moest hier wel aan wennen en ben heel blij dat mn naam makkelijk is, al kun je natuurlijk elke willekeurige naam uitproberen! Maar goed terug naar de spruitjes...op de markt hadden we het over dingen die je wel en niet lekker vindt en Susan vind spruitjes dus niet zo'n succes. Grapppig overgens dat het een soort internationale ongewardeerde groente is... Anyways...vanmiddag belde Susan of ik spruitjes kwam eten. Meestal zien de spruitjes er hier uit alsof ze ge-supersized zijn (meer spruiTEN...) Maar het waren heerlijke spruitjes!

Tijd...is het thema van mn essay. Ben een goed boek aan het lezen. Eternally yours...time in design van Ed van Hinte. Over hoe tijd invloed heeft op de manier waarop we ons leven indelen, consumeren en verbonden voelen met de producten om ons heen. De long now foundation in Amerika heeft verschillende projecten met als thema tijd. Om ons na te laten denken over tijd in een bredere zin en niet alleen het hier en nu en IK...de 'clock of the long now' een klok die eens per jaar tikt, eens in de honderd jaar beweegt de wijzer en eens in het millenium komt de koekoek naar buiten!

En nu jullie....hoe is het daar? Wat hebben jullie vanavond gegeten? Is het bewolkt? Kunnen jullie ook koffie drinken in het zonnetje? Wie maakt de lekkerste spruitjes? Is het tijd om mij te mailen????

x Sarah

• 07 Juni 2008 - 16:43

Nadine:

Spruitjes stampot mt kerrie is ook erg lekker!!!
    Liefs Nadine

• 07 Juni 2008 - 18:40

José:

Hoi Sarah..lekker spruitjes! Hier in Barchem een heerlijk zonnetje en dus zeker koffie drinken buiten, maar wat nog lekkerder is in het zonnetje is een wit biertje en die ga ik dadelijk maar eens ff uit de koelkast pakken.

• 07 Juni 2008 - 18:48

José:

je laatste kreet klonk toch wel wat eenzaam...tijd om mij te mailen en dus inderdaad tijd om jou te mailen! De kindertjes liggen lekker te slapen en Arnold werkt een dagje bij een Loonwerker dus die is voorlopig nog niet thuis..dus lekker rust!
    Vind het leuk om te lezen.hoe het met je gaat down under..en ook erg leuk dat je al gauw naar Nederland komt en ook dat Renske dan ook komt da's echt wel super. Kan ik weer zusjes foto's maken voor in ons fotoalbum..zodat Thijs,Lisa en Joost weten wie die meiden zijn die zooooooooooooo ver weg wonen dat je er met de auto niet heen kunt.
    Dag lieve Sarah..xxx José..

• 07 Juni 2008 - 19:33

Marie-Louise:

Ha Sarah!
    Ik heb vanavond een friet met en een kroket gehad! Very good.
    Hopelijk vind je de supergave laarzen en het daarbij passende truitje ghihi ;) Maar vette laarzen moeten Down-Under toch zeker te vinden zijn!
    Mijn kapsel is verder niet echt veranderd, geen hanenkammen en dat soort enge dingen. Ik had een mat ontwikkeld en die is er weer af. Gelukkig ;) En ik hoef niet meer perse m'n haar nat te maken om t te kunnen stylen dus hoef nou lekker ook niet meer iedere ochtend een half uur eerder op te staan. Hoera!
    Ik weet je e-mail eigenlijk helemaal niet. Dan stuur ik je wel mailtjes, in plaats van je waarbenjij.nu vol te maken.
    Doei!!! XXX
    PS Hier is het ook in de zon zit weer gelukkig.

• 08 Juni 2008 - 06:42

Hilde:

In het westen des lands is het best wel koud!

xxx liefs, TOT SNEL

• 08 Juni 2008 - 12:54

Natasja:

Ha die saar,

Ook in Zweden kunnen we in de zon koffie drinken - of iets anders ...
    Heerlijk weer hier. Vanavond braai met een paar vrienden voordat we de week weer moeten beginnen.
    Nog een paar weekjes en dan ben je in NL ... geniet ervan!

• 09 Juni 2008 - 18:47

HERMIEN:

Ha Saar, nee geen spruitjes tijd! Ook hier is dat een herfst / winter groente en gelukkig duurt dat nog heeeel lang..eerst genieten van een lange warme zomer... het is nog aspergetijd , ook als jij hier bent volgende week!!!
    Op de achtergrond hoor ik wat onheilspellend gejuich en gezang: Nederland speelt zo de eerste wedstrijd EK tegen Italia, meteen een goed begin: alles of niets!! De fans zijn net binnen: Maarten, Morgen, Lawrence en Norbert natuurlijk. Ik laat de oranje vlaggetjes nog maar even in de zak, heb al wel een soort knots bij het tankstation gekregen, moet nog opgeblazen worden ??! Ik weet nog niet wie ik zal slaan....

• 12 Juni 2008 - 12:05

Bonana:

Hoi Sarah....ik ben gelukkig wel dol op struiptjes maar heb ze in geen tijden gegeten! wie weet vanavond!

wat leuk, je zit dus in Aidelade! heb je het naar je zin en hoe is het daar?
    ben net terug uit Botswana! hierover vertel ik je de volgende keer meer over! het was een soort werk vakantie en ik ben terug gekomen met de mooiste stoffen!

haha...engaged! het is een soort grap...in relationship/ engaged/ married....klinkt allemaal het zelfde toch?

koeskoes! en tot snel!