nieuwe ontdekkingen

Door: Sarah

Blijf op de hoogte en volg Sarah

22 Februari 2008 | Australië, Adelaide

Ik zit achter mijn eigen computer op de campus. Alle postgraduates (master of phd studenten) hebben hier een eigen werkplek met computer. Mijn studenten pas is zo geactiveerd dat ik nu dag en nacht en ook in het weekend toegang hier heb!

Heb al een rondleiding door het gebouw gehad en allerlei mensen ontmoet (zoveel dat ik geloof ik twee namen heb kunnen onthouden....oh jee!) Maar de faciliteiten zijn in ieder geval erg goed. Een grote werkplaats met uitgebreide hout en metall bewerkings machines. Studio's waar volop tafels zijn en werkbanken om aan te snijden en knutselen...dit alles wordt gedeeld door architectuur, interieur, grafisch en beeldende kunst studenten.

Jeannette is als het goed is over een half uurtje hier in Adelaide! Jeannette is een ex-collega van Merkx en Girod en ze is drie maanden door Australie aan het reizen. Kijk er echt heel erg naar uit....kunnen we samen lekker de stad ontdekken. Ik merk dat het namelijk wel erg veel energie kost omdat je alleen maar dingen aan het uitzoeken bent (heb deze week al wel honderden folders gelezen...) Alles is net anders...pre paid bellen vereist allerlei keuzes, banken. visa uitzoek werk, tram kaartjes enz enz enz.

Het is vanavond opening van het fringe festival. Dat is een soort festival als de parade...er is een groots straat feest vanavond met allerlei gratis bandjes en circus optredens. Ben benieuwd!!! Heb ook afgesproken met Reschard, een vriend van de middelbare school uit Botswana.

Ondertussen heb ik wat nieuwe ontdekkingen gedaan:
*Treinen lijken losgerukte wagons die dus zelf kunnen rond rijden...moest erg lachen toen ik ze voor het eerst zag!
*Heb Sarah's cafe ontdekt...for Sustainablity and more... dus binnenkort maar even langs. Is toch toevallig!!
*Dunny betekent toilet
*Plastered betekent dronken
*In de tram kan ik met mijn studenten kaart voor ongeveer 40% van een gewoon kaartje reizen...scheelt toch weer een hele hoop!
*Alle aziatische studenten (en het zijn er heeeeeel veel) hebben een mega culture shock: Oh nee de winkels gaan hier al om 5 uur dicht (wat ik overgens wel mee vind vallen want de supermarkt is zeker tot negen of tien uur open...maar ze zijn blijkbaar gewend om de hele nacht te kunnen winkelen!)
*Als je de straat oversteekt bij het voetgangers stoplicht maakt ie een geluid alsof er een pijltje wordt afgeschoten (of een mini raket of zo)...is natuurlijk wat moeilijk over te brengen in een getypt bericht maar wel heel typrerend als je hier over straat loopt!

Jippiiiiieeee ik ga naar buiten naar de zon (al is het weer enorm wisselend...niet Nederlands maar wel de ene dag bewolkt en vandaag ook hele harde wind.) Dus maar een spijkerbroek en een shirtje...aar goed uit te houden hoor ;)

Fijn weekend allemaal...oh en bedankt voor de reacties...is echt leuk om te lezen!

x Sarah

• 22 Februari 2008 - 08:03

José:

Ha Sarah..Saartjen ( zou opa zeggen),hij loopt hier net langs het raam te kuchen, ff ut peerd noar buut'n doen!
    Kom net thuis van de nachtdienst en ff mail checken, leuk om te lezen je mail!
    Gezellig Festival vanavond...vast met een nieuw truitje uit een goedkoop 2e hands zaakje, want als ik je moeder en haar zussen moet geloven..kost ut niks...dus kooooooooopen!!
    Nou veel plezier en don't get plastered!
    Liefs José.

• 22 Februari 2008 - 09:14

Floortje:

Hee Sarah, wat leuk om op deze manier te kunnen lezen waar je allemaal mee bezig bent. Lijkt het toch niet alsof we elkaar weer eens gezien hebben:-) Australie....goh wat avontuurlijk en super gaaf!!! Wordt wel wat lastig om onze vijfjaarlijkse meeting weer eens te plannen. Hoewel ik graag wel die kant op zou willen komen hoor:-) Heel veel plezier. Groetjes Floortje

• 22 Februari 2008 - 21:28

Philipine:

Jo sarah, ik ben net naar de dunny geweest. was een beetje plastered....
    leuk stuk. ga zo door.

• 23 Februari 2008 - 13:22

Johan:

Hee Sarah, fijn dat je 24/7 kunt studeren?! Wanneer moet je dan Plastered worden. Zal regelmatig je site checken. Ine is een weekendje weg naar Antwerpen (ze was al weer drie weken thuis en aan het werk na haar Sydney tripje, dus werd wel weer tijd:-). Veel succes en fun daar!

• 25 Februari 2008 - 05:54

Renske:

Ben je klaar voor weer een zonnie week? Hier alles super, ben deze week alleen met de twee hooligans....het zal wel weer gezelli worden...maar dat betekent dus wel weer dat ik deze week niet langs kan komen.

• 26 Februari 2008 - 09:49

Wil De Kock:

Hi Sarah, wat luk, dat je je zo goed in kan werken want in je uppie zou dat toch een hele klus zijn. Heb je je brekkie"op tijd ? want zonder ontbijt moet je niet op pad gaan. Wel, en nu aan de study. Ik wist niet, dat Adelaide zoveel te bieden had, en wat goed, zoveel nationaliteiten. Dus iedereen is een beetje op zoek naar contact en uitwisselen van ervaringen aldaar. daar heb je het meeste aan.Maar,,, zo te lezen gaat dat je aardig lukken. Over 14 dagen zitten wij in Esperance, ook aan de zuidkust, maar dan westelijker. Misschien kan ik je en mailtje sturen en anders daarna. Heel veel groeten Joop en Wil de Kock.

• 26 Februari 2008 - 16:21

Wendy:

Ben zo benieuwd naar foto's van je kamertje, je view, het cafe Sarah, en natuurlijk je werkplekje!
    Fijn om te horen dat er zoooo veel te doen is!

ps. hoe zeg je plastered in een zin?
    I was yesterday a little bit plastered? I want to be plastered? (ik ben een talendebiel..)

Liefs,
    Wendy

• 02 Maart 2008 - 12:29

Nadine:

Waar blijven de foto's ben benieuwd. Wat heerlijk klinkt dat studeren en dan zo'n luxe werkplek! Misschien moet ik ook maar weer gaan studeren!En dan bijna elke dag zon...hmmmm!!

Liefs Nadine
    Oja.. ik ben weer heel terug van wintersport, toch weer een beetje eng na een jaar een berg afglijden!

• 06 Maart 2008 - 15:30

M-L:

Hey Saar,
    Wanneer komt t volgende berichie? Hoorde wel al dat je je eerste dagen gehad had en dat het goed bevallen was.
    Of heb je ook een mailing-list ;)
    Dan wil ik d'r op hihi. ml_daudeij@hotmail.com
    Doei!!!! Xxx