Outback camping

Door: Sarah

Blijf op de hoogte en volg Sarah

28 April 2008 | Australië, Adelaide

Maarten is hier nu. Hij is twee weken geleden aangekomen in Adelaide en we hebben eerst een week lekker door de stad gelopen en op het terras gezeten (want ook al is het hier herfst het is natuurlijk nog heeeeeeeeel lekker weer!)

De afgelopen week zijn we naar het noorden gereden om te camperen. We hadden heel veel geluk dat we een grote 4wd auto van Susan mochten lenen. Susan zit bij mij op de universiteit.

We zijn naar het noorden gereden naar Hawker. Ongeveer 300km ten noorden van Adelaide. Waar de plaatsjes al echt klein worden en je echte pubs hebt waar allemaal 'stoere' cowboys aan de bar zitten en je onbeschaamd aankijken. Een soort wilde westen.

De eerste nacht hebben we op de camping in hawker gestaan. Aan de rand van de Flinders Ranges National Park met prachtige zonsopgangen die de heuvels rood kleurt.

S-ochtends eerst een bushwalk gedaan naar grotten met Aboriginal rotsschilderingen. Toen naar Rawnsley Park, aan de rand van Wilpena Pound, hoefijzer vormige heuvels. Mooie uitzichten en veel kangaroes. Je krijgt daar echt al een beetje gevoel voor de uitgestrektheird van het land. Een dag door het national park gereden met uitkijkpunten, gorges en canyons... Pas meer naar het noorden toe, richting Arkaroola krijg je echt een geweldig gevoel van vrijheid. Eindeloze rode vlaktes en geen auto die je tegenkomt.

In Arkaroola hebben we s-avonds naar de sterren gekeken in hun observatorium. Echt super...waar je met het blote og een ster ziet blijken hele sterren nevels te zijn!

De volgende ochtend een hele leuke 4x4 track gereden. Eerder moeilijk door de grote rotsen en steile hellingen dan het mulle zand wat ik uit Botswana ken. Maar heeel spectaculair!

Via Hawker terug naar Adelaide met een heerlijke lunch in Clare Valey, een wijn gebied een uur rijden buiten Adelaide. Je kunt bij verschillende wijngaarden heerlijk lunchen...mmm...

Inmiddels dus terug in Adelaide. De afgelopen week was nog vakantie en we hebben lekker genoten van de stad. Nog een dagje naar de Adelaide hills geweest. Ten oosten van de stad liggen heuvels, bezaaid met eucalyptus bossen. Het doet bjna europees aan, zeker als je door Hahndorf rijdt! Hahndorf is een soort duits dorp. Er zijn allerlei duitse winkeltjes en de loofbomen die langs de weg groeien waren al helemaal in hefstkleuren waardor het leek alsof je je ergens in Bavaria begaf. Nu is de vakantie weer voorbij en moet ik zometeen weer in mn studieboeken duiken. Maarten blijft nog tot volgende week dinsdag, nog even lekker genieten samen!

Heb nog geen enkele koninginnedag festiviteiten kunnen ontdekken hier in Adelaide dus ik denk dat we maar wat nederlandse drop moeten halen op de markt (jaha...dat kan hier ook!)

Okee...de studie roept....heel veel liefs!
x Sarah

• 28 April 2008 - 08:59

Zus:

Hey hey, heel veel plezier nog samen! Ik kan het me zo voorstellen als Maarten besluit om voor langere tijd naar je toe te gaan Sarah! ;)
    Liefs Marie-Louise

• 28 April 2008 - 09:56

Hilde:

Mooooie foto's!
    Bijzonder dat Maarten er is... veel succes met het tweede afscheid...

x

• 28 April 2008 - 15:33

Lisette:

Waauwh, wat mooi jongens!!Wat een heerlijke dagen hebben jullie samen!Ben benieuwd naar de verdere foto's "voor moeders":) en jullie verhalen! Nu wintertijd bij jullie? Zuurkool lekker met Weisswurst? Heel veel plezier nog samen!
    liefs Lisette

• 28 April 2008 - 17:26

Danielle:

't bleef al een beetje stil down under... nu snap ik waarom ;-). Geniet er nog lekker van!! en probeer tussendoor wat op te steken van de studie.
    groetjes, Daan

• 29 April 2008 - 09:39

HERMIEN:

Klinkt allemaal fantastisch! Wij moeten het doen met prachtige lentebloesem in de regen. De koningin zal morgen wel een excusief regenhoedje dragen.....

• 29 April 2008 - 11:35

Anne:

Veel plezier met je schatje in de outback!