nieuwe plek
Door: Sarah
Blijf op de hoogte en volg Sarah
27 Maart 2008 | Australië, Adelaide
Gister mn eerste essay ingeleverd...hoop dat ik het een beetje goed heb gedaan. Heb er genoeg voor gelezen en zo maar om precies te weten of ik de opdracht goed heb geinterpreteerd blijft toch wel spannend. Dat is voor de theorieles (introduction to sustainable design). Voor mn andere les (studio of te wel ontwerpvak) moet ik een 'designbrief' maken. Wat dit precies inhoud blijft vaag en misschien is dat het kenmerk van de masterstudie...je weet niet echt waar je aan toe bent? Maar goed ga dus maar mn eigen interpretatie er in gooien en dan zien we het wel. Volgende week woensdag moeten we het dan presenteren en ik ben heel benieuwd naar wat de andere twee er van maken. Het gaat over de keuken. De keuken is eigenlijk het hart van het huis en tevens de plek waar heel veel energie wordt verbruikt en veel afval wordt geproduceerd.
De keuken werkt nu als een soort machine. We stoppen er van alles in (het werkt zonder dat we r eigenlijk over na denken...kraan open betekent water, knop om betekend electriciteit etc.) en er komt van alles uit. Ik wil me concentreren op het zichtbaar maken van het proces. De keuken moet eigenlijk meer gezien worden als een (deel van de) cyclus ipv een machine. Denk aan de dyson stofzuiger waarbij men eigenlijk ziet hoe het mechanisme werkt. Dus ik kijk naar een soort bewust wording van de cyclus en kijken of binnen de keuken meer gedaan kan worden met de afval producten om nieuw voedsel te produceren. Jaha ik gebruik jullie gewoon even om mn gedachten een beetje te ordenen. Het is nog heel erg in het begin maar ik zal af en toe wel wat er over uitleggen.
(Oh jee gister was opeens mn internetverbinding er uit maar ik geloof dat ik op het netwerk van de buurman zat dus...nu zit ik op het goede netwerk maar is de helft van mn stuk tekkst dus ook verdwenen...)
Tja ik heb dus internet hier in huis...jeeeeeeeeeeee...dat is echt super fijn. Dan kan ik thuis du ook gewoon dingen op zoeken en verhalen aan jullie shrijven en zo.....enne...skypen!!!! Heb me al aangemeld en ik ga als ik dit heb getypt naar de winkel om een koptelefoon te halen. Vanaf nu kunnen we dus skypen...dus allemaal naar skype.com even aanmelden en dan kunnen we gratis bellen (met beeld...hahaha)
Nou ben heeeeel blij dat ik in de stad zit. Het is gewoon veel lekkerder om alles te kunnen lopen! Bovendien is de tramlijn in de stad gratis en er is ook een gratis bus. Maar eigenlijk is het allemaal gewoon wel te lopen. Ook weer goed voor de conditie want veel verder dan twee keer hardlopen (en zo ver was dat ook niet echt...) in de afgelopen 5 weken is er nog niet van gekomen.
Maar nog even lekker maken over mn nieuwe omgeving...hier echt om de hoek zit China town...allerlei tot's en twee foodhallen met allerlei lekkere goedkope aziatische eettentjes. Verder Gougerstreet vol leuke restaurantjes en ook allerlei organic cafeetjes en leuke theehuisjes en gekke tweedehandswinkel met baljurken en zo (jipppieee...) Kortom het is gewoon veel levendiger dan in Glenelg wat meer een soort vakantie zeeplaats gevoel heeft en wat meer tuttige winkels heeft.
Nou okee...ik ga nu op pad voor een koptelefoon en kleerhangers (heb GIGA kasten hier maar heb wel hangers nodig) Fotos volgen......tja is niet mn sterkste kant...I know....komt wel!!!
Doeeeeeeiiiiiiiiiiiiii
Of eigenlijk moet ik nu natuurlijk zeggen:
See ya!
(trouwens dit zegt iedereeen altijd...tegen vrienden, in de winkel, op straat etc etc maar zelfs aan de telefon, ook als iemand het verkeerde nummer heeft gedraaid en je die persoon aan de lijn krijgt en onwaarschijnlijk oooooooit zult zien....zelfs dan zeg je gewoon vrolijk SEE YA!)
27 Maart 2008 - 07:54
Hilde:
Arthur en ik sparen voor een nieuwe keuken (dus die komt er dan wel over een jaar of 10 :) ), ik weet wel wie we het laten ontwerpen!
Laat je creatieve geest de vrije loop, succes
xx -
27 Maart 2008 - 17:35
Walter:
Hoi Saar,
Als je iest moois hebt ontworpen zal ik het aan mijn broertje bart vragen of hij het op de markt kan brengen. Nieuwe creatie kan nooit kwaad. Heel veel succes -
29 Maart 2008 - 11:55
Ramon:
He Sarah!
Ik heb ook weer internet! Tijdens de verbouwing is ergens in de voortuin de telefoonkabel gebroken en de kpn kon het andere uiteinde ervan niet meer vinden, ook niet na het omgooien van deze tuin.
Gelukkig stelt onze voortuin niet veel voor, nog steeds niet trouwens, maar dat komt nog wel een keer. Uitendelijk hebben ze maar een nieuwe kabel aangelegd.
Zo te horen gaat het erg goed daar.
(of schrijf je alleen de positieve dingen?)
Ik lees dat het aantal deelnemers aan de studie overweldigend is! Laat je in die grote menigde niet naar de achtergrond drukken...
Ik ben ooit tijdens een les van mijn masters in slaap gedommeld.
Niet zo erg zou je zeggen, we zaten echter met zijn vijven om de tafel! Dat soort dingen vallen dus wel op, sarah.
En je gaat een koptelefoon kopen? Als ik me goed herinner heb je 3 weken voor je vertrek een nieuwe koptelefoon gekocht.
Of wordt het zo'n headset type? Leuk om te zien tijdens het skypen (koop meteen een webcam)
Wat die keuken betreft. Sloop je huis eens helemaal casco en leg al je elektra, gas, wateraan- en afvoer, en cv-installatie opnieuw aan. Ik kan je verzekeren dat je het feit dat alles werkt echt gaat waarderen. Echt een euforisch gevoel als er water uit de kraan komt en niet uit het plafond...
Ben echt benieuwd naar foto's van je nieuwe huis en van jouw in tweedehands baljurk! Ik zal binnenkort een foto maken van de houten blokjes.
succes met studie én leven in daar!
ramon