2010...een update

Door: Sarah

Blijf op de hoogte en volg Sarah

28 Januari 2010 | Australië, Adelaide

Een hoog nodige, lang verwachte...veel te late update mag ik wel stellen. Welkom in 2010...al bijna een maand weer...wat gaat de tijd toch hard! Even terugblikken op de afgelopen maanden is de grootste verandering dat ik inmiddels geslaagd ben voor mn Master opleiding! Op 22 december heb ik de officiele "graduation" gehad met officiele cape en hoedje en alles er op en er aan. Samen met nog ongeveer 600 internationale studenten wachten tot je naam aangekondigd werd en je van je eigen '10 seconds of fame' kon genieten op het podium. Nog spannend want ik had het geluk dat net voor mij alle hoedjes in mijn maat waren uitgegeven dus ik kon kiezen voor een te klein hoedje (waar ik na een minuut al hoofdpijn van had) of een te grote...(ben dus maar voor de te grote optie gegaan, al moest ik mn hoofd dus heel stil houden met het lopen) Maar het was een heel spektakel en ik was echt trots op mezelf en het was toch fijn om zo'n echt graduation te hebben als afsluiting :)

Met kerst en oud en nieuw zijn we (Maarten, Ik en Hermien; die speciaal voor de graduation hier heen was gekomen) naar Launceston in Tasmanie gevlogen. Vanaf daar met de bus naar het Cradle Mountain National Park gereden waar we mn tante Lies en haar zoon Travis ontmoetten. Met zn vijven hebben we een heerlijke vakantie in Tasmanie gehad. Met prachtige wandelingen in Cradle Mountain, waar we ook kerst hebben gevierd. Cradle Mountain is een soort ruig, woest landschap met overal toch mooie kleine bloemen en geweldige kleur en textuur. En...voor het eerst levende wombats gezien (en aangeraakt vanaf het wandelpad) Wombats zijn nachdieren en meestal heel schichtig, het beste uit te leggen als een soort kleine beer (in hoe ze er uit zien) In Cradle Mountain liepen ze met tientallen!

Vanaf Cradle Mountain zijn we naar Binalong Bay gegaan bij de Bay of Fires, waar spier witte stranden en blauwe zee worden afgekaderd door rood gemerkt rotsen (soort algen groei) door de deiep kleuren heel bijzonder en heerlijk rustgevend aan de zee. Vanaf daar langs de kust naar het zuiden naar Bicheno, dicht bij Wineglass Bay (wat zn naam op ietwat gruwlijke wijze heeft verkregen doordat de vorm lijkt op een wijnglas en de baai vroeger rood kleurde van het walvissen bloed, die daar geslacht werden)

En uiteindelijk in Hobart oude en nieuw gevierd met spetterend vuurwerk in de haven. (waar de boten van de Sydney-Hobart zeilrace net binnen waren gekomen)

Tasmanie is echt prachtig...ongeveer anderhalf keer Nederland met slechts een half miljoen inwoners (als ik hier eerder aan mensen iets anders over heb geschreven...sorry) Heel veel ruimte dus...Hobart is de hoofdstad van Tasmanie , echt een leuke stad met ongeveer 300000 van de inwoners.

Opvallend is dat mensen in Tasmanie heel trots zijn op eigen producten, eten, crafts, design enz. Ze promoten actief eigen producten wat wel erg leuk is en resulteerd in leuke festivals en cafeetjes en winkeltjes...en de Salamanca Market in Hobart, wat echt een ontzettende leuke markt is! Heerlijk genoten!!! En echt zoooo lekker gegeten. Voor wie het nog niet wist, de oesters hier in Australie zijn dus echt overheerlijk...en heel betaalbaar...we hebben er weer eens goed van genoten; bij de oesterfarm waar ze SUPER vers uit het water waren gevist...heel sappig en met de smaak van zout water...mmmmm en in Hobart de zeven-jarige-joekeloesters in wat boter voorbereid met zalm caviaar...mmmmmmmmmmmm

In Adelaide nog een paar dagen met Hermien op stap geweest in de Adelaide Hills, naar Palmer (waar Maarten binnenkort mee doet aan een expositie) en kangaroes voeren en koala knuffelen in het Cleland Wildlife Park (beetje toeristisch...maar wel heeeeeel leuk) Nog op een spontane camping trip geweest naar de Yorke Penninsula (ongeveer 300km van Adelaide) met werkelijk prachtige cliffs en stranden...beetje minder dat we op de terug weg wat auto problemen hadden (waardoor het heel spannend terug rijden was aangezien de auto vanaf de tweede versnelling wel hoger kon schakelen maar niet terug...tenzij ik de motor uitzetten en snel weer terug in de 2 kon) Maar het was echt heel fijn, en gezellig!

Nu in Adelaide terug naar het 'gewone leven' en druk een baan aan het zoeken... Verder gewoon mn bijbaan bij de Elephant Walk drie avonden in de week. Het is de laatste tijd heerlijk weer...niet heel erg warm (rond de 30) en we genieten er wel van. Maarten begint in Februari met zijn latste semester aan de universiteit. Het bevalt allemaal wel...zeker met al die ontzettende koude verhalen uit Nederland waar het zout zelfs op raakt :)

Heel veel liefs,
Sarah

• 28 Januari 2010 - 07:35

Johan:

Hee Sarah, gefeliciteerd vanuit Utrecht! Inderdaad koud en nat hier. Als je daar nog ff blijft komen we je nog wel een x opzoeken met z'n vijfen!
    Johan, Ine, Evi, Dries en ?

• 28 Januari 2010 - 07:35

Hilde:

Jeeee! Leuk weer zo'n verslag te lezen, klinkt allemaal goed en heerlijk. Geweldig dat je bent afgestudeerd, van harte gefeliciteerd nogmaals :)Geniet nog - hier inderdaad vreselijk koud, maar ik zit volgende week ook in het vliegtuig naar de zon, paar weekjes L'Afrique. :) Groeten aan Maarten en liefs!

• 28 Januari 2010 - 08:08

Nadine:

Hey Saar, heerlijk afgestudeert!!!! wat een heerlijk gevoel zal dat geven. En dievakantie klinkt iheel goed en lekker, vooral al die foto's met de zon. Laatst was het hier min 12 s'nachts, gewoon niet leuk meer.
    Liefs Nadine
    PS: heb je mijn kaartje gekregen?

• 29 Januari 2010 - 08:46

Hermien:

reactie vanuit Botswana! Ja, dat was leuk he? Nu alweer hier bij Renske, ook fantastisch....heel anders...er liggen al twee slangehuiden voor me klaar, in het zout, geschoten door Christo net voordat ze hun giftanden in die schatjes van kleinkinderen van me wilden zetten....!!!! Ik moet elke dag mn eigen eten uit de tuin halen: zoete aardappels uit de grond wroeten, sla plukken, tomaten, en een enkele rijpe mandarijn oogsten...
    Geniet nog even van je vrijheid!

• 29 Januari 2010 - 08:54

Renske:

Hoi Saar...we missen je. We hebben het heel gezellig. Schilderijen maken is niet alleen bezigheidstherapie voor michiel en pieter maar ook voor de opa's en oma's!!!

Zometeen naar Central!!

• 30 Januari 2010 - 10:40

Walter:

Hoi Saar,

Leuk om wat van je te horen. De inhoud is helemaal gewedig, super dat je bent afgestudeerd, gefeliciteerd. Heel veel succes met de zoektocht naar een uitdagende baan.
    Walter